Inzameling De Vlieberg
Geplaatst op: 08-04-2023
Aangezien het binnenkort Pasen is, heeft de Rooms-Katholieke basisschool De Vlieberg in de Schooten te Den Helder afgelopen week, door alle klassen, een inzamelingsactie voor de Voedselbank gehouden. Aan een ieder werd gevraagd om een kleine bijdrage te leveren voor deze actie. De totale opbrengst van deze actie bedroeg maar liefst 13 (over)volle kratten met allerlei goederen, variërend van tandpasta via koffie naar pasta en rijst. Met name de “kleintjes” van de groep 1 en 2 vonden het heel belangrijk dat er ook paaseitjes en ander soorten snoep voor de kinderen met Pasen erbij waren. Maandagochtend voor schoolstart was het schoolplein opgetuigd met de kratten en bankjes voor de leerlingen en kwamen alle groepen naar buiten voor de "officiële" overdracht aan de Voedselbank.

Herhalingscursus rijden met aanhanger
Geplaatst op: 01-04-2023
In het door onze ARBO deskundige uitgevoerde RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie) onderzoek, kwam naar voren dat er behoefte bestond om onze chauffeurs, die met aanhanger naar onder andere naar Amsterdam rijden, een opfrissingscursus te laten ondergaan. Aangezien het gewicht van de combinatie van dien aard is dat men een rijbewijs BE nodig heeft, was het bestuur van mening dat een herhalingscursus op zijn plaats zou zijn. Met name het hoofdstuk achteruit manoeuvreren met de combinatie bleek toch een ondergeschoven kindje te zijn. De reden hiervoor is dat we dit enerzijds niet veel doen en anderzijds, omdat de meeste van onze chauffeurs bij het behalen van hun rijbewijs B, het gedeelte E er in die tijd "gratis" bij kregen en zodoende nooit les hebben gehad in het rijden met een aanhanger en dit in de praktijk zelf aangeleerd hebben.

Om onze chauffeurs toch enkele kneepjes van het vak en een aantal handvatten mee te kunnen geven om op een goede manier met onze combinatie de weg op te kunnen gaan, hebben we rijschool Jongejan uit Julianadorp benaderd om een opfrissingscursus te geven aan alle 6 de betrokken chauffeurs. Afgelopen vrijdag 31 maart was het zover en hebben we deze cursus allemaal gevolgd onder de bezielende leiding van Dhr Jongejan zelf. Naast het achteruit rijden kwam er ook nog een rit door Julianadorp bij, waarbij het soepel rijden, stoppen en optrekken van een combinatie met zwaar gewicht de aandacht kreeg. Zelfs het hoofdstuk zuinig rijden kwam ter sprake!


Voedselbankactie Albert Heijn
Geplaatst op: 10-02-2023
De door Albert Heijn georganiseerde actie, ten behoeve van de Voedselbanken in Nederland, is voor wat betreft de Voedselbank Den Helder EO een groot succes geworden. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2023 zijn onze vrijwilligers aanwezig geweest bij de inzameling in de Albert Heijn Schootenplaza in Den Helder en de Albert Heijn in winkelcentrum de Riepel in Julianadorp. De Albert Heijn in de Meeuwenstraat te Den Helder heeft aan deze actie zelfstandig deel genomen. De actie heeft in totaal 40 kratten en 18 bananendozen opgeleverd, variërend van soep tot spaghetti en van appelmoes tot rijst. Ook aan de kinderen werd gedacht onder andere door het doneren van snoep, hagelslag, muesli chocomel, liga's enz. Dat men tevens dacht aan andere dingen dan het geven van, met name, langer houdbaar voedsel, mag blijken uit het feit dat er ook wasmiddelen, dameshygiëne, WC papier en kleding werd gedoneerd.

Rabobank, super bedankt!
Geplaatst op: 18-12-2022
Wauw! Deze maand ontvingen wij maar liefst € 13.000 van de Rabobank! De bijdrage komt als geroepen, want we hebben dringend een nieuwe koel-aanhangwagen nodig om onze producten veilig te vervoeren. Die kunnen we nu dan ook meteen aanschaffen!
De Rabobank is een bank die heel lokaal is betrokken en meedenkt met mensen die geldzorgen hebben. De bank wil hen helpen een stap te zetten naar een financieel gezonder leven. Wij zijn de Rabobank dan ook heel erg dankbaar voor deze fantastische financiële bijdrage. Zoals we ook heel blij zijn met álle donaties en producten en die wij binnen krijgen. Wij zien namelijk de aanvragen voor voedselpakketten behoorlijk toenemen.
Tegelijkertijd komen er minder producten binnen. We staan dus voor een grote uitdaging. Alle hulp is daarbij zeer welkom. De Rabobank gaf in totaal € 100.000 aan alle Voedselbanken in Noord-Holland. Het geld werd op basis van het aantal klanten van de Voedselbank verdeeld.

Namens het bestuur van onze Voedselbank mocht José van der Burg op 15 december maar liefst € 13.000 in ontvangst nemen van de Rabobank.
Wederom is er een donatie van Peterson ontvangen
Geplaatst op: 11-02-2022
Deze keer is de gulle schenker Peterson Chemicals BV.

Deze afding is een van de vele werkmaatschappijen van de "Peterson Offshore Group" (POG).

Directeur Rob van Duivenvoorde legt uit dat de Chemicals afdeling afgelopen jaar de "POG Zilveren Veiligheid Award 2021" heeft gewonnen. Deze prijs wordt door het management uitgereikt aan een Peterson afdeling die zich in positieve zin heeft onderscheiden op het gebied van veiligheid en of milieu. Veiligheid en milieubewust werken staan in onze Olie-, Gas- en Wind industrie hoog in het vaandel.

Een van de bijbehorende privileges van het winnen bij deze prijs, is dat er €500,- aan een "goed doel" naar keuze mag worden geschonken. Ons team van 9 medewerkers heeft gekozen voor "Voedselbank Den Helder". We hebben enorme bewondering voor de vele vrijwilligers die zich inzetten met het bestrijden van (verborgen) armoede en verspilling. Nogmaals complimenten voor het goede werk dat De Voedselbanken verrichten en we gaan er van uit dat ook deze donatie weer goed terecht komt.

Chemicals Team:
Pieter Kraak, Heidi van Mill, Patrick Lieftink, Jur Reitsma, Gerard Ekkebus, Reinald Schram, Sjaak Doezie, Wesley de Graaf en Rob van Duivenvoorde.


Weer landelijke Winkelactie Albert Heijn
Geplaatst op: 30-08-2020
In de week van 24 t/m 29 augustus organiseerde Albert Heijn (AH) in overleg met Voedselbanken Nederland weer een landelijke inzamelactie voor cliënten van Voedselbanken. Van de 4 vestigingen van AH in Den Helder deden de filialen in de Schooten, Marsdiepstraat en op het Julianaplein mee aan deze actie. Vrijwilligers van Voedselbank Den Helder hebben die week op de maandag, vrijdag en zaterdag het grootste deel van de dag geassisteerd bij deze actie van AH. Veel inwoners van Den Helder lieten zich weer van hun beste kant zien en doneerden gul.
Uiteindelijk werden een flink aantal goedgevulde kratten en dozen met levensmiddelen, wasmiddelen, producten voor persoonlijke verzorging, enz. afgevoerd naar de opslag van Voedselbank Den Helder. Al met al een hele Mercedesbus vrijwel vol!
   

Voedselbank en het Corona virus
Geplaatst op: 21-03-2020
Aan de ene kant wordt de Voedselbank Den helder getroffen door een mindere aanvoer vanuit het centrale distributiecentrum in Amsterdam, aan de andere kant wordt er veel aangeleverd door lokale (en soms zelfs ver daarbuiten) bedrijven, buurthuizen, supermarkten en omliggende Voedselbanken.
Door de crisis en het sluiten van horeca gelegenheden zijn er natuurlijk veel verse spullen aanwezig waar op korte termijn niets gedaan mee kan worden, denk hierbij vooral aan vers fruit, groenten, eieren en niet in de laatste plaats vers gesneden patates frites. Zo hebben we afgelopen week al zo'n 1200 eieren gehaald vanuit een hotel in Egmond aan zee en krijgen we spullen aangeleverd van de Koninklijke Marine. Vanuit buurthuizen krijgen we aanvoer en ook giften vanuit de bevolking worden naar ons toe gebracht. Zoals op de foto te zien, zijn we ook vandaag, vrijdag 20 maart, weer op pad geweest dit keer naar Landal Greenparks in Julianadorp voor het ophalen van veel vers fruit, groenten, eieren en patat.
Onze dank gaat dan ook uit naar deze gulle gevers maar tevens hopen we dat deze, voor jullie zware, tijden snel tot het einde behoren en jullie zelf weer tot de orde van de dag over kunnen gaan!
Zolang er aanvoer is van producten en zolang onze vrijwilligers het volhouden blijft Voedselbank Den Helder open!
Perkplantjes voor de voedselbank
Geplaatst op: 02-08-2019
Op de warmste dag ooit in Den Helder werd de Voedselbank verblijd met een ruime collectie perkplantjes om uit te delen aan de cliënten. De plantjes, afkomstig van de Fa. Duineveld & Zoon aan de Middenvliet, werden op de uitdeeldag in alle vroegte opgehaald en daarna verdeeld over de beide uitdeelpunten, de Morgenster en het Lichtbaken. Naast alle voedselpakketten was het fleurig gezicht met al deze plantjes op de tafels. Met wat “technisch” advies van de tuinkenners onder onze vrijwilligers, ging (bijna) iedereen met een aantal plantjes naar huis, om tuin en/of balkon op te vrolijken. Namens iedereen bij de Voedselbank Den Helder, onze hartelijk dank aan de Fa Duineveld & Zoon.

Alternatieve locatie voor uitgiftepunt "De Morgenster"
Geplaatst op: 02-08-2019
Al sinds lange tijd is een van de uitgiftepunten van de Voedselbank Den Helder gevestigd in de Gereformeerde kerk vrijgemaakt "Morgenster"aan de Drs Bijlweg. Op deze locatie mag de Voedselbank geheel kosteloos iedere donderdag gebruik maken van de diverse ruimten om de kratten met voedsel aan onze cliënten uit te delen. De enige restrictie hierbij is, dat als er bijzondere gebeurtenissen die dag gepland staan (denk hierbij bijvoorbeeld aan uitvaarten) de Voedselbank moet uitzien naar een andere locatie. Mocht zo’n situatie zich voordoen kan de Voedselbank veelal uitwijken naar de "buurman", de Oud- Katholieke parochie van de H. Nicolaas. Afgelopen maand is het echter voor de eerste keer voorgekomen dat beide kerken op de donderdag bezet waren en de Voedselbank, voor wat betreft het uitgifte punt in de Morgenster, moest gaan zoeken naar een alternatieve derde locatie. Na enig brainstormen en onderzoeken vonden wij de gemeente Den Helder bereid om voor de donderdagmiddag de raadszaal ter beschikking te stellen. Er was wat improvisatie voor nodig zoals de verse artikelen buiten distribueren, maar zoals de foto’s laten zien ging het uiteindelijk van een leien dakje. Nogmaals dank aan de gemeente Den Helder voor deze "strakke" actie!!
Actie van Etos Julianadorp
Geplaatst op: 13-01-2019
Net als verleden jaar heeft de Etos in Julianadorp wederom rond de kersttijd 2018 een spontane ophaalactie gevoerd t.b.v. de Voedselbank Den Helder. De actie leverde 6 volle kratten met spullen op, varierend van luiers tot tandpasta en alles wat daar tussen zit. Op de foto ziet u de overhandiging van de spullen met Lotte van Winkel, Voedselbank Den Helder, en Melissa van de Etos in Julianadorp.
Actie van Rotaryclub Den Helder
Geplaatst op: 02-04-2018
Net als voorgaande jaren heeft de Rotaryclub Den Helder klanten van de voedselbank verrast met een voedselpakket ter gelegenheid van Pasen. De inhoud van de meer dan honderd tassen was geheel in de geest van die feestdagen. Onze klanten konden deze actie zeer waarderen en vertrokken op deze manier met een goed gevoel richting het Paasweekeinde.

Landelijke Winkelactie Albert Heijn
Geplaatst op: 30-03-2018
Op 24 maart organiseerde Albert Heijn (AH) in overleg met Voedselbanken Nederland een landelijke inzamelactie voor cliënten van Voedselbanken. Van de 4 vestigingen van AH in Den Helder deden de filialen in de Schooten en Marsdiepstraat mee aan deze actie. Het meest vrijgevig waren de inwoners van Den Helder bij AH Marsdiepstraat. De filiaalhouder had ook heel erg zijn best gedaan om e.e.a. onder de aandacht te brengen. Vrijwilligers van Voedselbank Den Helder hebben op die zaterdag het grootste deel van de dag geassisteerd bij deze actie van AH. Uiteindelijk werden zo'n 40 goedgevulde kratten met levensmiddelen, wasmiddelen, producten voor persoonlijke verzorging, enz. afgevoerd naar de opslag van Voedselbank Den Helder.


Etos geeft winkelwagen vol verzorgingsproducten
Geplaatst op: 30-03-2018
Soms wordt de Voedselbank verrast door spontane acties van diverse winkels. In dit geval betreft het de ETOS in winkelcentrum de Riepel die afgelopen week voor de cliënten van de voedselbank Den Helder een winkelwagen vol met verzorgingsproducten heeft opgehaald. Op de foto de overhandiging van de goederen met Mevr. Monique Albers van de ETOS aan Lotte van Winkel van de Voedselbank.


Actie Rotary voor clienten van Voedselbank Den Helder
Geplaatst op: 17-06-2017
Net als voorgaande jaren heeft Rotary Den Helder ons ook dit jaar ondersteund met 125 voedselpakketten voor onze klanten. De pakketten waren weer ruim gevuld met etenswaren. Sinds enige jaren voorzien zij ons van voedselpakketten tijdens Kerst of Pasen en dit jaar was de keuze gevallen op Pasen. Onze klanten en wij zijn hen daar zeer dankbaar voor.


Actie voor de Voedselbank bij Flaire Modes
Geplaatst op: 17-04-2017
Ter gelegenheid van het 35 jaar bestaan van Flaire Modes te Den Helder heeft de eigenaresse begin april 2017 gedurende ruim een week een actie georganiseerd waarbij aan klanten werd verzocht een bijdrage “in natura” voor de Voedselbank Den Helder in de winkel achter te laten. Op 1 en 2 april waren daarom Margreet Spijker en Lenny Anchelon van de Voedselbank aanwezig in de winkel. Op maandagmorgen 10 april 2017 was de actie ten einde en zijn de goederen opgehaald bij Flaire Modes door vrijwilligers van de Voedselbank (Lotte en Rob van Winkel). De sympathieke actie heeft 15 goed gevulde kratten met goederen voor de Voedselbank opgeleverd.
Winkelactie bij Albert Heijn en Dekamarkt Marsdiepstraat
Geplaatst op: 20-12-2011
Op zaterdag 17 december ’11 heeft Voedselbank Den Helder weer een inzamelactie gehouden onder het winkelend publiek van Den Helder. Bij de vestigingen van AH en Dekamarkt aan de Marsdiepstraat waren zo’n 12 vrijwilligers tussen 10:00 en 16:00 in touw om het publiek te verzoeken iets extra’s te kopen voor de Voedselbank. Het resultaat was weer hartverwarmend: 70 volgepakte en zeer zware kratten konden in de vlak voor de ingang van het winkelcentrum geparkeerde Ducato worden geladen. De medewerking van de filiaalmanagers van beide winkel was prima. In de Dekamarkt was een aparte schap ingericht met relatief goedkope artikelen, in de AH was daar geen ruimte voor. Beide managers hebben aangegeven dat zij de actie zelf voort willen zetten op zondag en maandag. Zij nemen daarna contact met ons op om de ingezamelde artikelen te komen ophalen: het blijft dus waarschijnlijk niet bij de zaterdag ingezamelde 70 kratten! In de loop van de zaterdag zijn er ook nog 3 kerstpakketten bij ons afgegeven door mensen die ons hadden zien staan. Zij vonden dat wij die beter konden gebruiken dan zij… Met de nog toegezegde giften (o.a. kerstmaaltijd en kerstpakketten van de Rotary) in het verschiet zijn we gelukkig niet meer uitsluitend afhankelijk van aanvoer vanuit Amsterdam waardoor wij onze cliënten kunnen blijven helpen in het voorzien van noodzakelijke primairelevensbehoeften.

Winkelactie bij AH de Schooten van 29 oktober 2011 weer een daverend succes!
Geplaatst op: 29-10-2011
Na een korte opleving bij het distributiepunt Amsterdam van de Voedselbank Nederland is de aanvoer van levensmiddelen voor onze Voedselbank in Den Helder de laatste paar weken weer mondjesmaat. Gelukkig kunnen we in Den Helder altijd een succesvol beroep doen op de vrijgevigheid van het winkelend publiek. En hoewel het aantal cliënten van de Voedselbank Den Helder (gelukkig!) iets is teruggelopen willen we toch elke week voor onze (op dit moment) 80 tot 90 cliënten goed uitgebalanceerde voedselpakketten ter beschikking stellen. Dat lukt tot nu toe redelijk ook met name door de levensmiddelen die we middels periodieke inzamelacties bij supermarkten zoals (tot nu toe) AH en Deen houden. De inzamelactie bij de AH vestiging in het winkelcentrum de Schooten van 29 oktober 2011 heeft 64 volgepakte kratten opgeleverd! Dankzij de enthousiaste en belangeloze medewerking van zo’n 17 vrijwilligers kon het winkelcentrum zodanig “bemenst” worden dat de inzamelactie een groot succes isgeworden.


Winkelactie Voedselbank Den Helder weer succes dankzij vrijgevendheid Helderse bevolking.
Geplaatst op: 16-9-2011
Zaterdag 10 september 2011 heeft de Voedselbank Den Helder weer een winkelactie gehouden bij de Albert Heijn vestiging aan de Meeuwenstraat te Den Helder. Doordat er in de afgelopen weken heel weinig aanvoer was vanuit de distributiepunten van Voedselbank Nederland waren de voorraden van de Voedselbank in Den Helder vrijwel uitgeput. Gelukkig kan de Voedselbank Den Helder altijd een beroep doen op Helderse filiaalhouders van supermarktketens zoals Albert Heijn en Deen voor medewerking en op de vrijgevendheid van de Helderse bevolking voor de broodnodige levensmiddelen! Deze zaterdag waren er weer heel veel hartverwarmende reactie van het publiek en we hebben 43 kratten levensmiddelen weten op te halen. Ook de medewerking van een 12-tal vrijwilligers was weer indrukwekkend: ondanks de korte voorbereidingstijd stonden ze er toch weer en offerden hun vrije zaterdag op voor deze goede zaak!
Albert Heijn in de Schooten sponsort Voedselbank Den Helder e.o
Geplaatst op: 1-3-2011
De vestiging van Albert Heijn in het winkelcentrum Vrede en Vrijheid is in februari ingrijpend verbouwd. Deze verbouwing duurde twee en een halve week en op zaterdag 5 februari werden wij van Voedselbank Den Helder en Omgeving door de eigenaar, de heer Kat uitgenodigd om voor de verbouwingssluiting de schappen te komen leeghalen voor de cliënten van de Voedselbank. Alle goederen die niet konden worden opgeslagen tijdens de verbouwing waren voor de Voedselbank. Onze cliënten zijn op de donderdag daarop bijzonder verwend met de vele verse waren die wij uit de AH vestiging van de Schooten hebben mogen ophalen.

Na twee en een halve week was de verbouwing klaar en wederom werden wij van de Voedselbank uitgenodigd, nu in het kader van de feestelijke heropening. Samen met nog twee andere goede doelen organisaties mochten wij een uur gratis winkelen voor onze cliënten! Margreet Spijker heeft het daadwerkelijke uitzoeken van de artikelen overgelaten aan Anneke Sandkuijl die als vrijwilliger bij het uitgiftepunt Het Lichtbaken werkt. Zij heeft op 23 februari vlak voor de feestelijke heropening een uurtje gratis voor de Voedselbank mogen winkelen in de prachtig verbouwde vestiging van Albert Heijn.Winkelactie weer groot succes
Geplaatst op: 29-06-2010
De winkelactie in het winkelcentrum De Riepel bij Deen van zaterdag 12 juni j.l. was weer een groot succes. Met behulp van 3 ploegen vrijwilligers aangevuld met bestuursleden en een bezoekend nichtje van mij (die vloeiend Duits spreekt!) hebben we 71 strak ingepakte kratten voedsel ingezameld. Het in het Duits vertaalde boodschappenlijstje kwam in Julianadorp zeer goed van pas. Ook onze oosterburen gaven, toen ze begrepen waar het over ging, over het algemeen gul. De reacties van de mensen waren weer hartverwarmend, ik kwam zelfs een ex-client van ons tegen die vertelde dat het weer beter met haar ging en nu blij was dat ze (flink) kon bijdragen. En ook dit keer waren er weer mensen die in plaats van artikelen geld of lege flessenbonnen gaven. Alles bij elkaar zo'n 60 euro waar we zelf mee de winkel ingegaan zijn om artikelen te kopen. Ik heb een aantal mensen gesproken die vonden dat we veel vaker winkelacties moesten houden. Opvallend was dat er nogal wat mensen langs kwamen voor informatie over van alles en nog wat. Misschien voor een volgende keer een idee om ook flyers mee te nemen waarin men informatie over de voedselbank kan vinden zoals contactgegevens, website adres, hoe het werkt, onze bankrekeningnummer, de criteria, hoe je je kunt aanmelder en waar, etc. Blijkbaar is het hebben van een website alleen niet voldoende. Ook Deen verdient een groot compliment. Ze hadden op ons voorstel een aparte schap in de winkel geplaatst waar een heleboel artikelen van onze lijst te vinden waren. En volgens mij voor inkoopprijs, want belachelijk goedkoop. Dus ik vermoed dat we stiekum gesponsord zijn door Deen.
Website bijgewerkt.
Geplaatst op: 20-10-2009
Alle informatie op de website is geactualiseerd.

Klik hier voor de laatste nieuwsbrief (Winter 2008)

Voor het lezen van de nieuwsbrief, heeft u een PDF programma nodig. Indien u het bestand niet kunt openen, klik dan op de afbeelding hieronder om Adobe Reader te downloaden:


Twaalf winkelwagens vol voor Voedselbank
Geplaatst op: 30-10-2006
DEN HELDER - De inzameling van de Voedselbank bij de Edah-vestiging in de Meeuwenstraat heeft een indrukwekkende hoeveelheid boodschappen opgeleverd.

De Voedselbank was drie dagen aanwezig in de Edah, die leegverkoop hield omdat de zaak wordt omgebouwd tot een Albert Heijn. Consumenten konden de afgeprijsde boodschappen direct doneren. Het winkelend publiek gaf gul. Uiteindelijk twaalf opgetopte winkelwagens vol.

Zaterdagmiddag mocht de Voedselbank ook nog eens alle restanten uit de supermarkt meenemen. Er was nog heel wat over, vertelt coördinator Margreet Spijker. ,,Meer dan vijftig grote boodschappenkratten.''

 
De 45 Nederlandse voedselbanken, die voedingspakketten verstrekken aan arme Nederlanders, zitten bijna zonder voorraad.
Geplaatst op: 01-08-2006


Verse groente
Zo wordt door de hitte nauwelijks verse groente aangevoerd. "Als we niet snel producten krijgen aangeleverd, kunnen we in augustus alleen wat frisdrank verstrekken", aldus een woordvoerder van de voedselbank Groningen.


Kwaliteit
Voedselbanken zijn afhankelijk van leveranciers die hun kwalitatief nog prima producten om de een of andere reden moeten vernietigen. Dat kan gaan om producten die een verkeerde sticker hebben, fout gecodeerd zijn of een tekstfout op de verpakking hebben. Maar daarmee kunnen ze wel voedselbanken blij maken.


Voedselbank groeit hard
Geplaatst op: 03-05-2006

De Helderse voedselbank gaat amper een maand na de oprichting het aantal voedselpakketten dat wordt uitgegeven al verdubbelen, naar zestig stuks per week. De voedselbank streeft er daarom naar op korte termijn met een extra uitgiftepunt te gaan werken, bij voorbeeld bij het Leger des Heils aan de Vismarkt

Het is snel gegaan met de voedselbank, beaamt Margreet Spijker van de Bereagemeente, die de voorziening met hulp van veel vrijwilligers runt. Begin april werden de eerste dertig pakketten uitgegeven, vandaag verwacht het paar dik 45 klanten. En bij de centrale voedselbank in Rotterdam is inmiddels voor zestig pakketten voorraad gehaald, want het aantal aanmeldingen blijft gestaag groeien


Voedselpakket is fijn als je zoon drie keer opschept.
Geplaatst op: 17-04-2006
den helder - Schulden, een klein uitkerinkje en drie kinderen die je zo langzamerhand de oren van het hoofd eten. Dan is het moeilijk het hoofd boven water te houden en is een gratis krat eten van de voedselbank erg welkom. Dat verklaarde althans een moeder die donderdag voor het eerst een voedselpakket kwam halen bij de voedselbank in Den Helder, die zijn deuren opende. Dik dertig mensen deden er een beroep op, een aantal dat naar inschatting van Margreet Spijker van de voedselbank snel zal groeien. De moeder uit Julianadorp kan het gratis eten in ieder geval goed gebruiken, zegt ze. ,,Ik heb drie kinderen en mijn oudste zoon schept tegenwoordig drie keer op als we stamppot eten. Dan valt het niet mee als je van 45 tot 50 euro in de week moet rondkomen.'' In de pakketten zit brood, groente, vlees, drinken, diepvries aardappelschijfjes, ontbijtgranen, chocolade en nog veel meer. Spijker zegt blij te zijn met de grote steun van bedrijven. Niet alleen voor eten overigens. Zo mochten de vrijwilligers bloemen plukken bij een bollenbedrijf, waardoor er voor elke klant een bosje narcissen was.
Helderse voedselbank deelt volgende week eerste pakketten uit
Geplaatst op: 16-04-2006

DEN HELDER - De Voedselbank Den Helder ligt op schema. Alle voorbereidingen zijn getroffen, donderdag over een week krijgen de eerste dertig klanten hun voedselpakket. De stichting hoopt op samenwerking met Noorderhaven en wordt ook gesteund door de collega's uit de Zaanstreek.

Die collega's nemen namelijk de voedselpakketten die voor Den Helder bestemd zijn wekelijks mee uit Rotterdam, waar de overkoepelende voedselbank gevestigd is. ,,Dan hoeven wij niet verder te rijden dan Assendelft'', zegt Margreet Spijker van de Helderse voedselbank. ,,Scheelt toch weer een boel filekilometers. De mensen van de voedselbank Zaanstreek/Waterland hebben ruimte genoeg in hun bus om ook onze pakketten mee te nemen.''