Welkom

De stichting Voedselbank Den Helder e.o. is een particulier initiatief dat iets doet tegen armoede en verspilling in en rond Den Helder. Het fenomeen Voedselbank bestaat in Nederland sinds 2002. Steeds meer steden kiezen noodgedwongen voor de opzet van een voedselbank. Ook in Den Helder waren er veelvuldige signalen uit de hulpverlening die de opzet van een voedselbank rechtvaardigen. Vanuit het sociaal beraad van de plaatselijke kerken is in 2006 in samenwerking met de gemeente Den Helder en stichting de Wering het initiatief genomen tot de oprichting van een voedselbank voor Den Helder en omstreken. Hierbij is aansluiting gezocht bij een reeds bestaand initiatief binnen de toenmalige Berea-gemeente. Tevens werd hierbij samen gewerkt met stichting Voedselbank Nederland (Rotterdam).

Elke woensdag wordt door vrijwilligers voedsel opgehaald bij het distributiecentrum van Voedselbank Nederland in Amsterdam en bij lokale leveranciers. Donderdag worden de pakketten samengesteld in een magazijn op het terrein van 's Heerenloo met medewerking van clienten van 's Heerenloo. Vervolgens worden de pakketten vervoerd naar de 2 uitgifitepunten. Donderdagmiddag van 13:00 tot 15:00 kunnen de voedselpakketten worden opgehaald door mensen die daarvoor in aanmerkingen komen.(Zie aanmelden)

Bedrijven en particulieren die de Voedselbank willen steunen door voedsel te doneren of een financiële bijdrage willen leveren zijn meer dan welkom (Zie donaties )

Wij zijn een organisatie van vrijwilligers. Ophalen van voedsel, samenstellen van voedselpakketten, vervoer en uitdelen van voedselpakketten wordt allemaal gedaan door vrijwilligers. Ook scholieren dragen regelmatig hun steentje bij in het kader van maatschappelijke stages (zie vrijwilligers).

A c t u e e l
Geplaatst op: 10-02-2023
Voedselbankactie Albert Heijn
De door Albert Heijn georganiseerde actie, ten behoeve van de Voedselbanken in Nederland, is voor wat betreft de Voedselbank Den Helder EO een groot succes geworden. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2023 zijn onze vrijwilligers aanwezig geweest bij de inzameling in de Albert Heijn Schootenplaza in Den Helder en de Albert Heijn in winkelcentrum de Riepel in Julianadorp. De Albert Heijn in de Meeuwenstraat te Den Helder heeft aan deze actie zelfstandig deel genomen. De actie heeft in totaal 40 kratten en 18 bananendozen opgeleverd, variërend van soep tot spaghetti en van appelmoes tot rijst. Ook aan de kinderen werd gedacht onder andere door het doneren van snoep, hagelslag, muesli chocomel, liga's enz. Dat men tevens dacht aan andere dingen dan het geven van, met name, langer houdbaar voedsel, mag blijken uit het feit dat er ook wasmiddelen, dameshygiëne, WC papier en kleding werd gedoneerd.
Nieuwsarchief